«انقلاب ایران؛ بدون رتوش» به روایت شبکه المیادین

به نقل از سایت اخبار رسانه :   

به گزارش خبرنگار مهر، انقلاب اسلامی در حالی چهل‌سالگی خود را جشن می‌گیرد که دوربین‌ها، قلم‌ها، توییت‌ها و نگاه‌ها به تماشای طلوع خورشید اقبالش از پس ابرهای تاریک توطئه‌ها و تهدیدها نشسته‌اند.

مدتی است که شبکه «المیادین» به پوشش ۴۰‌سالگی انقلاب از نگاه خود پرداخته است. آن‌ها استودیوی خود را در طبقه همکف  هتل استقلال تهران به منظور انعکاس رویدادهای چهلمین دهه فجر انقلاب اسلامی برپا کرده‌اند. با «وصفی‌الامین» سردبیر خبری در شبکه المیادین و مسئول پوشش خبری المیادین و «ملحم ریا» رییس دفتر المیادین در تهران در اینباره گفت‌وگو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

به عنوان نخستین پرسش بفرمایید که انعکاس جشن ۴۰ سالگی انقلاب چه اهمیتی برای شما دارد؟

وصفی‌الامین: در سالگرد ۴۰‌سالگی انقلاب اسلامی ایران با یک مرحله بسیار دشوار از اتفاق‌های سیاسی، امنیتی و نظامی در داخل کشور، منطقه و جهان مواجه است به همین دلیل، المیادین تصمیم گرفت که  این رویداد ملی ایران را به تصویر بکشد و به دنیا نشان دهد.

ایران در حال حاضر کشوری موثر سیاسی در میان منطقه خاورمیانه وجهان محسوب می‌شود. رویکرد ایران در صحنه بین‌المللی باعث اختلاف میان و آمریکا شد. بخش مهمی از هدف همه درگیری‌های منطقه، «ایران» است زیرا آن‌ها می‌خواهند این کشور را محاصره و منزوی کنند. به همین دلیل، ایران از هفت سال پیش با یک جنگ رسانه‌ای ویژه مواجه شد که هدف آن، تخریب چهره سیاسی، امنیتی، نظامی و حتی ایدئولوژی ایران است. دشمنان ایران سعی میکند فتنه مذهبی در ایران راه بیاندازند.

«المیادین» چه رویکردی در انعکاس این اخبار دارد؟

وصفی‌الامین:  المیادین در ویژه‌برنامه چهل‌سالگی انقلاب اسلامی چهره واقعی ایران را نمایش می‌دهد. چون حتی برخی طرفداران ایران از تحولات داخلی این کشور اطلاعی ندارند و نمی‌دانند ایران در این ۴۰ سال چه دستاوردهایی داشته است. بیشتر رسانه‌های منطقه که پیرو رسانه‌های غربی هستند، سعی می‌کنند ایران را کشوری نشان دهند که پر از مشکلات، درگیری‌ها و سرکوب است. درحالی که ایران صاحب فرهنگ و تمدن غنی ‌است و دستاوردهای بسیار علمی و فرهنگی دارد. بنابراین، ما می‌کوشیم چهره واقعی ایران را نشان بدهیم.

همان‌طور که می‌دانید، فروپاشی رژیم بعثی در عراق یا حکومت لیبی نشان داد که نظام صدام حسین و قذافی سست بود و هیچ دستاوردی نداشتند. اما نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی مقتدر است و ما سعی می‌کنیم ایران واقعی را به کشورهای عربی نشان بدهیم. چهره واقعی ایران چهره پیشرفته‌ای است.

چرا ایران در منطقه به عنوان یک کشور مقتدر شناخته می‌شود؟

وصفی‌الامین: در این باره، باید این سوال را پرسید که چرا انقلاب اسلامی ایران توانست در سال ۱۹۷۹ در یک مرحله بیروز شد در حالی که همه نهضت‌های مقاوت‌ وطنی یا اسلامی زود شکست می‌خوردند؟ مثلا چندسال بعد، وقتی حرکت تحریر فلسطینی سال ۱۹۸۲ یا مثلا شوروی در حال تفکیک بود، همه انقلاب های چه در آفریقا یا در آسیا در حال شکست بودند منطقی بود که در این فضای سیاسی انقلاب نیز نتواند به حیات خود ادامه دهد اما انقلاب اسلامی در این فضای سیاسی و شکستن همه مقاومت‌ها بدون تکیه بر هیچ کدام از قدرت‌های دنیا پیروز شود و به حیات خود ادامه دهد.

 از ۴۰ سال گذشته تاکنون مردم محکم‌تر شده‌اند و ایران پیشرفت کرده است. ایران در جریان جنگ سوریه با همه جهان جنگید جز «روسیه» و توانست پیروز شود. یا مثلا تقریبا همه جهان در حال مقابله با حرکت‌های مقاومت در یمن و لبنان هستند اما با اینکه ایران در تحریم‌های اقتصادی، سیاسی و نظامی است، توانست پشت این حرکات‌های مقاومت بایستد و در برابر این چالش‌ها مقاومت کند.

در عین‌حال، ایران توانست آرمان‌های انقلاب را تا این لحظه حفظ کند. ایرانی‌ها نه‌تنها توانستند در جنگ سوریه پیروز شوند. بلکه در لبنان نیز از ضعیف‌ترین کشور در برابر اسراییل حمایت کردند به گونه‌ای که یکی از فرمانده ارتش اسراییل می‌گفت: «ما در گذشته می‌توانستیم با گروه مارش نظامی ارتش اسراییل هم لبنان را اشغال کنیم اما با حمایت ایران، لبنان به قویترین جبهه تبدیل شده و حتی اسراییل را تهدید می‌کند. ایرانی‌ها حتی عراق را که در زمان حکومت صدام حسین، بدترین دشمن ایران بود، به یه دوست مهم و صمیمی خود تبدیل کرد.» المیادین سعی می‌کند این نکته‌ها را کشف کند و به مخاطبان جهان عرب نشان دهد

از نظر شما شیوه مقاومت ایران چه تاثیری در کشورهای منطقه داشت و آیا کشورهای اسلامی منطقه از مقاوت ایران در این ۴۰ سال اخیر الگو برداری کرده‌اند؟

وصفی‌الامین: در اوایل انقلاب، ظهور انقلاب اسلامی ایران خیلی در کشورهای منطقه موثر بود تا این حد که حزب‌های سنّی‌مذهبی چون «حزب التحرییر الفلسطینی» به ایران آمد و از امام خمینی و رهبران انقلاب خواستند تا با آن‌ها میثاق ببندند. حتی «اخوان‌المسلمین» هم به ایران آمدند و انقلاب اسلامی را مورد تایید قرار دادند. یعنی اگه به وضعیت حرکات اسلامی قبل از انقلاب نگاه کنیم، می‌بینیم با آن‌که انقلاب ایران خیلی نوپا بود، اما تاثیرگذار بود. بعداز انقلاب این حرکات اسلامی تقویت شده و حزب‌های اسلامی جدید تاسیس شد. انقلاب اسلامی در این روند خیلی موثر بود. یعنی وقت اسراییل و آمریکا میگویند انقلاب اسلامی مثل زلزله است؛ واقعا همین‌طور بود و تاثیر وسیعی داشت تا حدی که چهره منطقه را عوض کرد. با آن‌که انقلاب ایران متاثر از انقلاب‌هایی چون انقلاب بلشویکی بود اما تاثیر بیشتری از آن و دیگر انقلاب‌ها برجای گذاشت. چون انقلاب بلشویکی روی نخبگان جامعه و اعضای حزب‌ها تاثیر داشت اما انقلاب اسلامی ایران توانست پیشروی کند و به بافت اجتماعی رسوخ کرد.

 لطفا کمی درباره جزئییات و چگونگی پخش این برنامه‌ها توضیح دهید. کار پوشش خبری از چی  زمانی شروع کردید و چطور پخش می‌شوند؟

وصفی‌الامین: از طریق دو برنامه یکی با عنوان «ایران از درون» که دفتر المیادین در ایران تولید کرده است و برنامه «ایران وجهان» که «رابطه ایران را با جهان»، «ایران با منطقه»، «ایران با روسیه و چین و آمریکای لاتین» و «ارتباط ایران با مقاومت‌های وطنی در جهان»  را به تصویر می‌کشد، چهل‌سالگی ایران را مخابره می‌دهیم.

ملحم ‌ریا: از ۳۱ ژانویه ۲۰۱۹ کار پوشش خبری ۴۰‌سالگی انقلاب اسلامی ایران را با دو بخش خبری هر بخش ۲۰ دقیقه که شامل خبرها، مصاحبه‌ها و گزارش‌هایی درباره ایران می‌شود، آغاز کردیم. همچنین دو برنامه «ایران من الداخل» و «ایران و العالم» در..... که برنامه «ایران من الداخل» به دستاوردهای ایران در زمینه‌های علمی، پزشکی و فرهنگی، امنیت غذایی، آزادی بیان و فرهنگ، تحولات سینما در ایران، جایگاه جوانان و زنان در ایران، دستاوردهای صنعتی در ایران، مصاحبه اختصاصی با آقای علی‌اکبر صالحی و علی لاریجانی و نیز نقش حوزه علمیه در سیاست ایران می‌پردازد.

برنامه «ایران و العالم» نیز مختص سیاست ایران در خارج از کشور است که به طور خلاصه به موضوعاتی چون روابط ایران با کشورهای همسایه، ایران با چه چالش‌هایی در این ۴۰ سال مواجه شده؟ روابط ایران با آمریکا و ترکیه، نقش ایران در سوریه، عراق و دیگر کشورها، روابط ایران با کشورهایی نظیر چین و روسیه و آمریکای لاتین، روابط ایران با اروپا درباره انرژی هسته‌ای و تاثیراتی که بر جا گذاشته است، پیش‌بینی ادامه این روابط و امروز ایران پس از تحریم‌ها و تحولات منطقه‌ای در چه شرایطی به سر می‌برد؟ می‌پردازد. هر یک از این برنامه‌ها در قالب گفت‌وگو، به مدت ۱۰ روز و هر روز به مدت یک‌ساعت پخش می‌شود.

ما ۴۰ گزارش داریم که در این ۱۰ روز پخش می‌شود. هر روز تقریبا ۴ گزارش در بخش‌های خبری مختلف درباره روابط خارجی، مسائل و دستاوردهای داخلی، صنایع مختلف، موسیقی، سینما در ایران، مقایسه بین زندگی امام خمینی(ره) و شاه، صحبت‌های امام خمینی در بهشت زهرا، درباره حرم امام خمینی(ره)، حرم امام رضا (ع) و ... گزارش‌هایی پخش کرده‌ایم. با حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در این‌باره گفت‌وگو داشته‌ایم. حدود ۳۰ گزارش از داخل ایران و ۱۰ تا هم در دفتر خبری «المیادین» تهیه کرده‌ایم. با حدود ۶۰ شخصیت گوناگون در این گزارش‌ها گفت‌وگو کرده‌ایم.

در زمینه گزارش‌های دستاوردهای داخلی ایران نیز از ۱۶ مهمان دعوت کرده‌ایم که همه آن‌ها کارشناسانی در سطح معاون وزیر بودند؛ مثل یحیی آل اسحاق. اما درباره روابط ایران با خارج از کشور بیشتر از مهمانان خارجی استفاده کردیم و فقط یک مهمان ما کارشناسی از ایران بود.

چه تفاوتی در انعکاس اخبار دهه فجر امسال با سال‌های گذشته می‌بینید؟

ملحم‌ ریا: از زمانی که «المیادین» تاسیس شد، هر سال دهه فجر ایران را پوشش داده‌ایم اما هیچ سالی مانند۴۰ سالگی انقلاب، پوشش خبری ما وسیع نبود. ما درباره یک مساله عادی صحبت نمی‌کنیم. خیلی مهم است که بدانیم جمهوری اسلامی پس از ۴۰ سال با وجود این چالش‌ها و با وجود اقدامات مختلف آمریکا برای براندازی نظام، ایستادگی کرد و توانست پیشرفت کند. این اهمیت حضور جدی ما برای پوشش خبری برنامه‌های دهه فجر امسال است.

با توجه به این‌که برخی در قالب ملی‌گرایی سعی‌ دارند اتحاد میان کشورهای مسلمان را کمرنگ جلوه بدهند و بر اختلافات دامن بزنند، فکر می‌کنید وظیفه رسانه‌های کشورهای اسلامی چیست؟

وصفی‌الامین: متاسفانه رسانه‌های کشورهای عربی سعی کرده‌اند که حقیقت ایران را نشان ندهند و اختلافات را میان ایران و کشورهای عربی بیشتر کنند. متاسفانه محمر مقاومت رسانه قدرتمندی مانند گروه مقابلش در اختیار ندارد اما خدا را شکر که «المیادین» سعی کرد در این را تغییر دهد و حقیقت و چهره واقعی ایران را به کشورهای عربی نشان دهد. ما تا حدی در این زمینه موفق بوده‌ایم و در مصاحبه اخیر با سید حسن‌نصرالله یکی از کارشناسان تلویزیون اسرائیلی از «المیادین» به عنوان یک رسانه مهم در جهان عرب یاد کرد. این برای ما یک مزیت است و این کار اجازه می‌دهد که از این رسانه حمایت بیشتری صورت گیرد تا بتواند خود را در این زمینه ارتقاء دهد.

محور مقاومت از همه لحاظ قدرت دارد و می تواند به خوبی این تقابل رسانه‌ای را انجام دهد و به‌روز شود. می‌تواند پیام خود را به آسانی به جامعه عرب و سایر مخاطبانش برساند.

آیا ضرورتی برای جلسات و همایش‌های هم‌اندیشی میان رسانه‌های هم‌سو در منطقه مقاومت وجود دارد؟ این کار چقدر راهگشاست؟

وصفی‌الامین: در جبهه مقابل ما اتاق فکرهایی (اتاق سیاه) وجود دارد. آن‌ها مسیر و اهداف خود را در این جلسات روشن می‌کنند. ما نیز به عنوان رسانه‌های محور مقاومت حتما باید چنین جلساتی داشته باشیم. باید بدانیم که چگونه می‌توانیم با دشمنانمان مقابله کنیم. کنفرانس‌های مشترک باید برگزار شود تا از آن طریق به ایده‌های خوب و جذابی برای رسیدن به اهدافمان دست پیدا کنیم؛ مخصوصا درباره چالش‌هایی که وجود دارد.

آیا اخبار دهه فجر امسال در شبکه‌های اجتماعی «المیادین» هم منعکس می‌شود؟

ملحم ریا: در شبکه‌های اجتماعی حضور فعال داریم و مصاحبه سید حسن‌نصرالله را که در یوتیوب گذاشتیم، در ۲۴ ساعت نخست، بیشتر از ۳۰۰‌هزار بازدیدکننده داشتیم. این نشان می‌دهد که شبکه المیادین به خوبی دیده می‌شود. حتما پوشش‌های رسانه‌ای انقلاب اسلامی را هم در فضای مجازی به صورت مفصل می‌گذاریم. البته پوشش خاصی برای اخبار انقلاب در شبکه‌های مجازی هم گذاشتیم. این غیر از بازنشر برنامه‌های ما در فضای مجازی است. مثلا مقاله‌های مختلف، اینفوگرافی‌های مختلفی در سایت المیادین و شبکه‌های اجتماعی گذاشتیم که از جنبه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، نظامی، اقتصادی قدرت ایران را در زمان فعلی و زمان شاه با عدد و رقم نشان می‌دهد.

ما قصد داریم با پرداختن به این موضوعات، به کل جهان و نه‌فقط جهان عرب نشان دهیم که امروزه ایران به چه مرتبه‌ای دست یافته است. یک تصوری خارج از ایران وجود دارد که ایران پس از انقلاب کشوری عقب‌مانده و متعصب است که آزادی و آزادی بیان در آن وجود ندارد. اما افرادی چون من که در ایران زیسته‌ام، می‌دانم که چنین نیست. باید این حقایق را به دنیا نشان داد.

چه کسی در القای این تصویر مقصر است؟

ملحم ریا: به نظرم سیستم رسانه‌ای در این زمینه مقصر است. اما این نکته که آقای وصفی‌الامین مطرح کرد هم اهمیت دارد. این‌که محور مقاومت رسانه خوبی نداشت که بتواند تصویر درستی از ایران به کشورهای جهان و کشورهای عربی نشان دهد. خدا را شکر المیادین اکنون می‌تواند تا حد زیادی نشان دهد. هر پیامی که المیادین منتشر می‌شود، مورد توجه شبکه‌های اسرائیلی قرار می‌گیرد. المیادین اکنون به رسانه‌ای قابل اطمینان، حتی برای دشمنانش تبدیل شده است. چون می‌دانند که حرف‌های المیادین درباره مثلا لبنان، سوریه و ... مثل سایر رسانه‌ها که از سال ۲۰۱۱ دروغ‌پرداز شده‌اند، دروغ نیست.

«انقلاب، همان گونه که هست» شعار پوشش ۴۰ سالگی انقلاب در  المیادین است. ما می‌خواهیم همان‌چیزی که هست را نشان دهیم. شعار المیادین در هفت سال گذشته نیز «الواقع کما هو» است؛ یعنی «واقعیت همان‌گونه که هست». در پوشش همه تحولات منطقه و پوشش ۴۰ سالگی انقلاب هم می‌خواهیم این شعار را محقق کنیم. چنین نمایشی از واقعیت بعد از هفت سال سبب شد که بر شمار مخاطبان ما افزوده شود. ما چند فیلم مستند درباره انقلاب اسلامی و سایر دستاوردهای ایران پخش کرده‌ایم و اکنون نیز مستندی خیلی بزرگ در دست انجام داریم که به پیشرفت ۴۰ ساله انقلاب می‌پردازد اما هنوز آماده انتشار نیست.

و سخن پایان شما درباره انعکاس ۴۰ سالگی انقلاب...

ملحم ریا: هر سال شاهد پوشش دهه فجر از سوی رسانه‌های مختلف دنیا بوده‌ایم اما می‌دانم که امسال پوشش رسانه‌ای از سالگرد انقلاب اسلامی از سوی تمام رسانه‌ها خیلی پررنگ‌تر خواهد بود اما باید پذیرفت که هرکسی با هدف و نیت خود به این موضوع خواهد پرداخت.

برچسب ها:

اخبار رسانه

126
0 0