به نقل از سایت اخبار رسانه : به گزارش خبرنگار مهر، شماره جدید دو ماهنامه «روزنه فرهنگی» با پوشههای مختلفی در حوزه فرهنگ و اندیشه منتشر شد.
داریوش معمار سخن نخست این شماره را با عنوان: «سرنوشت تلاش برای تشکیل جمهوری قانون ...» نوشته است. در بخشی از سخن نخست میخوانیم: « یکی از دلایل مهم شکست انقلاب مشروطه را میتوان نوع نظام اقتصادی دانست که به جای اتکا بر توسعه صنعتی، متکی بر دلالی و معاملات بازرگانی بیمارگونه بوده، تجارتی که اگر در ابتدا حامی انقلابیون مشروطهخواه برای کوتاهکردن دست دیکتاتوری فاسد قاجاری و انحصار استعماری تجاری در ایران با ایجاد دولت قانونی بود، اما در نهایت ترجیح داد با فئودالیزم تبانی کرده و منجر به مشروطهای سلطنتزده شود که حاصل یکی شدن زمینداران و تجار و معامله ایشان با استعمار است.»
در پوشه «اندیشه» روزنه فرهنگی، پروندهای با عنوان «عقل مشروطه» به بازخوانی مواجهه عقلای مشروطه با «مسئله قانون» از قلم حبیبالله پیمان، رضا بابایی، ناصر عباسپور، محمد میلانی، محمد آسیابانی، حامد جبارزاده پرداخته است.
«پوشه روز» این شماره، این مساله را مطرح کرده است که «هنر در جهان امروز به چه کار میآید؟» این موضوع با مطالبی از رضا حیرانی، علی ابهری، مسعود میری، رضا شاهبداغی، مرتضی بخشایش، سیامک یعقوبی بررسی شده است.
«هیاهو علیه بامداد» پوشه ضرورت ماه این شماره از ماهنامه «روزنه فرهنگی» است. در این بخش، مطالبی از علی قنبری، هادی حسینینژاد، حامد رحمتی و داریوش معمار خواندنی است.
در «پوشه ادبیات ایران» نیز داریوش مهبودی و سمیه کاظمی به ادبیات ایران پرداختهاند. همچنین به «ادبیات افغانستان» با مطالبی از لیلا جعفری، معصومه امیری و شعیب حمیدزی و «ادبیات تاحیکستان» با مطالبی ار فردوس اعظم و مقالات و معرفی کتاب توسط بهروز قزلباش، سعید مقدم و... پرداخته شده است.
«پوشه عکس» این شماره از «روزنه فرهنگی» نیز به تحلیل عکسی از «ورنر بیشاف» عکاس سوئیسی پرداخته است.
دهمین شماره از «روزنه فرهنگی»، ویژه بهمنماه و اسفندماه ۹۷، در ۱۷۸ صفحه و به بهای ۸هزار تومان منتشر شد.داریوش معمار، صاحب امتیاز و مدیر مسئول و رضا حیرانی، سردبیر این شماره از «روزنه فرهنگی»اند و مسعود میری، سعید طباطبایی، محمد میلانی و رضا حیرانی، شورای سیاست گذاری این شماره بودهاند.