به نقل از سایت اخبار رسانه : خبرگزاری مهر - سرویس فرهنگ
پسماند؛ کلمهای که به محض شنیده شدن حس بدی را منتقل میکند، موادی که از فعالیتهای روزمره زندگی انسان و حیوان باقی میماند. معضلی که دفع آن از دیرباز تاکنون بسیار نگران کننده و دغدغههایی را برای همه ایجاد کرده است. ما هر ساله مقدار بسیار زیادی پسماند تولید میکنیم که اگر این مقدار پسماند را داخل کامیونها قرار دهیم، تعداد کامیونهای مورد نیاز به اندازه طول ۲۴ بار دور تا دور کره زمین خواهد بود.
در گذشته زندگی روزمره مردم ساده بود، ارتباط نزدیکی با طبیعت داشتند و پسماندهای باقیمانده راحتتر در محیط زیست قابل برگشت بود.اما امروزه به دلیل صنعتی شدن جوامع و تغییر الگوهای مصرف و افزایش جمعیت، پسماندها دیگر به راحتی قابل برگشت نیستند؛ تا جایی که از صد سال پیش کشورهای پیشرفته صنعتی به فکر چاره افتادند و نخستین گامهای مدیریت پسماند با سوزاندن زباله و تولید انرژی از آنها آغازشد. حل مشکلات و موانع پیشروی حوزه پسماند از جمله موضوعات مهمی بود که با ورود فعالیتهای استارتاپی تحت تأثیر قرار گرفت.
ورود کسب و کارهای نوپا و استارتاپی در تمامی حوزهها و تغییر در مدلهای کسب و کار جان دوبارهای به روزمرگیهای زندگی همه بخشیده و تأثیرگذاری خود را به اثبات رسانده است. با توجه به مشکلات موجود در کشور و وجود تحریمها که معضلات بسیاری را همراه داشته توسعه فناوری و کاربردی شدن آن راهی رو به پیشرفت است.
در همین راستا و برای توسعه فعالیتهای استارتاپی در کشور، ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به انتشار سلسله گزارشهای بررسی تجربیات جهانی شرکتهای استارتاپ در حوزههای مختلف کرده تا استفاده از الگوهای موفق جهانی ابزاری برای توسعه فعالیتهای داخلی باشد.
نخستین شماره از این سلسله کتابها به موضوع مدیریت تولید پسماند و فرآیند جمع آوری آن، بازیافت و فروش مجدد پسماند، غربالگری پسماند و آموزش و فرهنگسازی پرداخته است تا فعالان این حوزه با کسب و بررسی تجربیات استارتاپهای جهانی بتوانند گامهای مؤثری برای رفع مشکلات حوزه پسماند انجام دهند.
در این کتاب زنجیره فعالیتهای استارتاپی حوزه مدیریت پسماند، فرآیند جمعآوری آن، آموزش و فرهنگسازی، بازیافت و فروش مجدد پسماند و غربالگری پسماند از جمله حلقههای این زنجیره است.
همچنین در این کتاب به معرفی استارتاپهای موفق حوزه پسماند، بررسی چالشها و فرصتهای مطرح در زمینه غربالگری پسماند و راهکارهای ارائه شده پرداخته شده است.
جزوه «بررسی تجربیات جهانی شرکتهای استارتاپ در حوزه مدیریت پسماند» نخستین جلد از سلسله گزارشهای بررسی تجربیات جهانی شرکتهای استارتاپها است که توسط مهدی الیاسی، مهدی محمدی و افشین جعفری تدوین و تهیه شده است.
این کتابچه به همت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسط مؤسسه دانش بنیان فناور در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و در ۸۴ صفحه طراحی و منتشر شده است.