به نقل از سایت اخبار رسانه : به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در عمان در شماره جدید این نشریه به تاریخ و سازندگی انسان میپردازد، مقالات و پژوهشهای متعدد تاریخی در زمینه اسلامی و ملی بویژه شخصیتها و اماکن تاریخی این کشور منتشر شده است.
بررسی امامان اباضیه و نقش مذهبی و سیاسی برخی از آنان، تاریخ تجارت اسب در منطقه مرباط در استان صلاله عمان، زندگی اجتماعی و اقتصادی در پایتخت، بررسی سنگ قبور تاریخی در قبرستان مرباط صلاله، سیاست سلطان عمان در همبستگی ملی، اهمیت تاریخ در زندگی بشر و… از مقالات منتشره است.
در صفحه نخست این مجله، عکسی از تهران به همراه مقالهای از محمد بن علی الاسماعیلی با عنوان "طهران.. الارض المبسوطه" (تهران.. سرزمین شاداب) چاپ شده که نویسنده در این مقاله به بررسی مشاهدات خود از سفرش به پایتخت جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
الاسماعیلی در این مقاله با اشاره به گذشته تاریخی روابط ایران و عمان و وجود درگیریهای سرزمینی، تاکید دارد که دو کشور امروزه بهترین رابطه سیاسی دارند و حجم سفر عمانیها به ایران نشانگر تحکیم پیوند تاریخی و جغرافیایی میان دو کشور است. وی با انتشار بخشی از گفتگوهای خود با مردم تهران و با درج مشاهدات خود از پایتخت کشور، تحریمها علیه ایران را مورد اشاره قرار داده و مینویسد: در تهران اقوام مختلف با جمعیتی میلیونی در کنار همدیگر زندگی میکنند و همه جای این شهر نیروی ایرانی مشغول به کار است.
این نویسنده همچنین به گپ و گفت خود با متصدیان و کتابفروشیهای خیابان انقلاب پرداخته و در پایان مینویسد: مردم در این کشور با وجود تحریمها و سختیها امروزه در کنار یکدیگر برای آبادانی کشورشان گام برمیدارند و لازم است این مساله مورد موشکافی دقیقی قرار بگیرد که چطور یک کشور با این حجم از سختیها توانسته پیوندی میان سنت و مدرنیته ایجاد کند و پیش به سوی توسعه یافتگی حرکت کند.
مرکز عالی فرهنگ و علوم سلطان قابوس که متولی انتشار این فصلنامه است، زیر نظر وزارت دربار فعالیت میکند که مهمترین مرکز فرهنگی این کشور است.