به نقل از سایت اخبار رسانه : به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز (شنبه ۱۲ مرداد) اصلی ترین موضوعی که درباه انتشار روزنامه ها جلب توجه می کرد، جای خالی یک روزنامه قطع کوچک با تیترهای کوتاه و جذابش در پیشخوان مطبوعات بود. خبری که با پیگیری از فضای رسانه های برخط می شد فهمید یک نشریه دیگر هم از فضای مطبوعات کاغذی خداحافظی کرده است.
روزنامه سراسری وطن امروز که از جمله مطبوعات تأثیرگذار در فضای رسانه ای کشور بود و برای خود منتقدان و طرفدارانی داشت اعلام کرده بود به دلیل مشکلات مالی دیگر منتشر نخواهد شد.
مدیران وطن امروز این تصمیم شان را از طریق صفحه اجتماعی اینستاگرام اعلام کردند، در پست شب گذشته آنها آمده است: «تا سلامی دوباره، خداحافظ، به اطلاع می رسانیم که روزنامه وطن امروز به دلیل مشکلات مالی از فردا منتشر نخواهد شد. از همه دوستان و مخاطبان عزیز که در تمام این سال ها با همراهی خود حامی ما بودند، متشکریم.»
بدون شک تکثر و تعدد رسانه ای امروز یک موضوع لازم در فضای رسانه ای است، به این معنی که علاوه بر تریبون های رسانه ای پرقدرت باید برای صداهای ضعیف تر نیز که پایبند به قوانین کشور هستند هم نیز شرایطی مهیا شود تا تریبون رسانه ای داشته باشند، اما انگار طی سال های اخیر به جای پیشرفت در این وضعیت، در حال پسرفت هستیم. به این معنا که حتی تریبون های رسانه ای مؤثری همچون وطن امروز، برخی نشریات همشهری و چندین مجله به جای اینکه سال به سال شکوفاتر شوند یک مرگ تدریجی یا خودخواسته را دنبال می کنند.
در این میان برخورد رسانه های فارسی زبان خارجی هم با تعطیلی این نشریات در نوع خود جالب است. به عنوان مثال در مورد همین تعطیلی روزنامه وطن امروز که پیشتر هم به دلایل مختلف مسبوق به سابقه بوده است، تلاش رسانه های فارسی زبان خارجی بر این است که یک ارتباطی میان تعطیلی نشریه و خط مشی آن پیدا کنند.
البته این روزنامه همواره منتقد دولت های یازدهم و دوازدهم بوده و از نگاه طرفداران آن نقدهای منصفانه است، اما تلاشی که رسانه های فارسی زبان خارجی برای تعطیلی وطن امروز می کنند بیشتر به یک رفتار تفرقه افکنانه شباهت دارد که در ادامه برخی موارد مورد اشاره قرار می گیرد:
سایت خبری رادیو فردا در مورد همین خبر تعطیلی اخیر روزنامه که جمعه شب منتشر شده است، بعد از اعلام خبر تعطیلی روزنامه و اعلام سابقه این روزنامه و همچنین مدیریت مهرداد بذرپاش بر این روزنامه ارتباط این روزنامه با خط مشی آن را در آخرین پاراگراف گزارش خود به این شکل برقرار می کند: این روزنامه از جمله منتقدان حسن روحانی بود و برخی از تیترهای آن علیه دولت و دیگر موضوعات خبرساز شده بود.
بعد هم در انتهای همین مطلب لینکی را قرار می دهد که مربوط است به درج کاریکاتوری در این روزنامه مربوط به یکی از صحبت های حسن روحانی که گفته بود: «اگر در کشور انواع سلاح داشته باشیم اما برای گوشت، گندم، جو و روغن به دیگران نیازمند باشیم و دست ما به بیرون دراز باشد، اقتدار حاصل نمیشود.» در پاسخ به این صحبت روحانی هم وطن امروز کاریکاتوری کشیده بود و در سال ۹۳ به دادگاه مطبوعات رفته بود. اما امروز رادیو فردا با کنار هم قرار دادن همه این مطالب تلاش می کند برای تعطیلی وطن امروز دلیلی از نقد آن به دولت را برجسته کند.
سایت بی بی سی فارسی هم در گزارشی مربوط به اوایل مرداد سال ۹۵ که باز خبر تعطیلی وطن امروز رسانه ای شده بود، بعد از نقل این ماجرای تعطیلی اشاره ای به اعلام این روزنامه مبنی بر تعطیل کردنش بعد از برگزاری انتخابات سال ۹۲ کرده است و این بخش را به شکل خاصی برجسته کرده است اما از سرگیری انتشار آن را با همان کیفیت برجسته نکرده است.
سایت شبکه صدای آمریکا (VOA) در همین مقطع زمانی تعطیلی روزنامه وطن امروز را بسیار برجسته تر به اختلافش با دولت روحانی ربط می دهد.
جالب آنکه در بدنه این گزارش ها اشاره می شود منابع مالی این روزنامه در نهادهایی غیردولتی است و بنابراین به طور مستقیم دولت از نظر مالی نمی تواند باعث تعطیل شدن یا نشدن این روزنامه شده باشد. با این حال تلاش رسانه های فارسی زبان خارجی به نحوی است که می خواهند با هربار تعطیل شدن این روزنامه موجی ایجاد کنند که در آن شکاف بین نهادهای حکومتی و البته بدبینی مردم به حکومت بیشتر شود.