به نقل از سایت اخبار رسانه : به گزارش خبرنگار مهر، همایش رسانه و سبک زندگی اسلامی ایرانی عصر روز سه شنبه – 5 شهریور- در محل سالن اجتماعات حوزه هنری برگزار شد. در این همایش جمعی از مسئولان کشوری و لشکری حضور داشتند تا در مورد استحکام خانواده هم اندیشی کنند.
جواد جاوید نیا، معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور در این همایش با اشاره به صحبت های مقام معظم رهبری برای ترویج سبک زندگی غربی و تأکید ایشان بر این موضوع گفت: فضای مجازی نقش مهمی در شکل گرفتن آسیب های اجتماعی دارد و بسیاری از پرونده هایی که در دادگستری تشکیل می شود نشان می دهد رصد نامناسبی توسط مسئولان مربوط به فضای مجازی وجود دارد.
معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور با اشاره به قوانین سخت گیرانه در کشورهای غربی برای فعالیت کودکان در فضای مجازی از اظهار نظر برخی افراد برای به واسطه بیان آزادی رسانه و فضای و مقابله با ساماندهی آن ابراز تأسف کرد و گفت: در کشور برنامه ای برای ایجاد ممنوعیت برای استفاده مردم از فضای مجازی وجود ندارد.
وی ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم از هر مرکز علمی، دانشگاهی و پژوهشگاهی که بتواند در ساماندهی فضای مجازی نقش آفرینی کند حمایت می کنیم.
جاویدنیا با به اشاره به اینکه ارتقای سواد فضای مجازی در مقابله با خسارت های آن ضروری است، ادامه داد: انجام هر کاری در کاهش آسیب های این فضا مهم است. اما باید بدانیم صرفا با این فرهنگ سازی نمی توان مقابل بسیاری از مشکلات ایستاد و می بایست قانون گذاری در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور فضای مجازی دادستان کل کشور با اشاره به اینکه آسیب های فضای مجازی در کشورمان به دلیل رها بودن آن بسیار زیاد است، گفت: باید برنامه ای مدون برای نحوه استفاده از فضای مجازی تدوین شود. ما برنامه ای برای محدود کردن مردم در زمینه استفاده از فضای مجازی نداریم بلکه می خواهیم استفاده از این فضا مدون و با آسیب های این فضا مقابله کنیم.
در بخش دیگری از این مراسم حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی با اشاره به کلام خدا در قرآن در آیه بلاغ گفت: رسانه ها نقش مهمی در جامعه داشته اند که این را می توان از این آیه هم فهمید. در روزگار کنونی این نقش با اهمیت وجود دارد.
وی با اشاره به دقت انتقال پیام معرفی حضرت علی (ع) در عید غدیر ادامه داد: باید در انتقال پیام های دینی به جزییات دقت کنیم تا پاسدار این دین که تا کنون پیامش به درستی منتقل شده است، باشیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی مساجد با اشاره به اینکه همه افرادی که از گوشی های تلفن همراه خود استفاده می کنند می توانند یک رسانه باشند. بنابراین اگر در گذشته رسانه های –رسمی- مزیت داشتند امروز هر فردی قابلیت این را دارد که یک رسانه ایجاد کند.
ارزانی سپس به طرح این موضوع پرداخت که دوران شعار دادن به معنی اینکه گفته شود موضوعی باید بشود و آن موضوع اتفاق بیفتد به اتمام رسیده است. بعد ادامه داد: تشکیل برخی شبکه های اجتماعی همچون تلگرام، اینستاگرام و ... برای این است که ذائقه مخاطب شناسایی شود. به عبارتی این شبکه ها انواع مخاطبان را مورد شناسایی قرار می دهند اعم از دختر، پسر، روحانی و... تا بر اساس این شناسایی برای تغییر فرهنگ جامعه برنامه ریزی کنند.
در ادامه ارزانی با اشاره به تأثیرگذاری رسانه منبر گفت: مخاطبان این رسانه در هرجلسه سخنرانی که شرکت می کنند احساس می کنند که تربیت و پالایش اخلاقی پیدا کرده اند. هیچ رسانه و هیچ شبکه اجتماعی چنین قابلیتی را ندارد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد و گفت: برای اینکه رسانه ها موفق باشند باید بدانیم از هر رسانه در کجا، برای چه کسانی و در چه زمانی و با چه محتوایی باید استفاده کنیم. اگر این اتفاق به درستی صورت نگیرد اثر معکوسی خواهند داشت. باید بدانیم چه انتظاری از رسانه ها هست.
در بخش دیگری از این مراسم مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش رسانه ها در انتقال درست اخبار فرهنگ ها و مذاهب مختلف گفت: در کشور ایران فرهنگ های مختلف همزیستی خوبی با هم دارند. در میان اقوام و مذاهب هم روابط خوبی هست که باید به وسیله رسانه ها این موضوع به درستی منتقل شود.