به نقل از سایت اخبار رسانه : به گزارش خبرنگار مهر، چند ماهی می شود که از چاپ کتاب «آرایش رسانه ای» به قلم عبدالعلی علی عسگری و اسماعیل ارجمندی می گذرد. کتابی ۲۰۸ صفحه ای که انتشارات ساقی چاپ اول آن را منتشر کرده است و در آن الگوی مرحله به مرحله طراحی آرایش رسانه ای مورد بررسی قرار گرفته است. مخاطبان این کتاب را پژوهشگران حوزه رسانه و مطالعات ارتباطات تشکیل می دهند، کسانی که با مدیریت رسانه به خصوص در شرایط نوین جهانی آشنایی دارند.
علی عسگری دارای تحصیلات در حوزه مهندسی صنایع است اما به دلیل فعالیت در حوزه فرهنگی و رسانه ای طی سال های بعد از انقلاب و تألیف مقالات مختلف در این زمینه به فردی صاحب نظر در عرصه رسانه تبدیل شده است و در کتاب اخیر خود هم با عنوان «آرایش رسانه ای» طراحی یک آرایش رسانه ای را با ۱۴ گام به رشته تحریر درآورده است که علاوه بر علاقمندان و پژوهشگران، منتقدان کنونی مدیریت صداوسیما هم می توانند به مطالعه این اثر بپردازند، چرا که این اثر هم تجلی گاه فکری مدیریت فعلی رسانه ملی محسوب می شود.
علی عسگری و همکارش این کتاب را در سه فصل نوشته اند. در فصل اول با عنوان فضای نوین رسانه ای جهان با نگاهی مدیریتی ویژگی های فضای رسانه ای را تشریح کرده اند و به موضوعاتی همچون دیپلماسی عمومی و رسانه، جنگ نرم، جنگ نامتقارن و تعریف مولفه های جامعه مجازی پرداخته اند.
در فصل دوم کتاب که کوتاه است و قریب به ۲۵ صفحه است نویسندگان به تعریف چیستی آرایش رسانه ای پرداخته اند و ضمن ارائه مفهومی، تجربیات جهانی در موضوع آرایش بندی رسانه ای را ارائه کرده اند.
فصل سوم کتاب که می توان آن را اصلی ترین بخش کتاب قلمداد کرد با نزدیک به ۷۰ صفحه به ارائه ۱۴ مرحله آرایش رسانه ای پرداخته است. علی عسگری و همکارش این مراحل را به این ترتیب یادآور شده اند:
گام اول- رویکردهای طراحی در برنامه ریزی
گام دوم- تفکیک پارادایم
گام سوم- تنظیم اصول و قواعد طراحی آرایش رسانه ای
گام چهارم- تعیین نوع آرایش رسانه ای
گام پنجم- تبیین وضع موجود در برنامه ریزی
گام ششم- ترسیم وضع مطلوب و شناخت آینده و فضای نوین رسانه ای جهان در برنامه ریزی
گام هفتم- تعیین حوزه نفوذ تمدنی
گام هشتم- تنظیم حوزه های آرایش رسانه ای
گام نهم- سازماندهی در آرایش رسانه ای
گام دهم- تبیین اهداف، ماموریت ها و چشم انداز و انتشار
گام یازدهم- منابع انسانی و تأمین امکانات در آرایش رسانه ای
گام دوازدهم- هدایت و رهبری در آرایش رسانه ای
گام سیزدهم- انتشار کمی و کیفی پیام
گام چهاردهم- نظارت و کنترل در آرایش رسانه ای
در انتهای این فصل از کتاب مطلبی هم درباره آرایش رسانه ای و تأمین امنیت ملی عرضه شده است.
یادآور میشود رئیس کنونی سازمان صداوسیما تألیفات و ترجمه های دیگری هم داشته است که برای شناخت منظومه فکری وی و البته شناسایی چگونگی مدیریتش بر سازمان صداوسیما کمک کننده است. برخی از این آثار به این شرح است:
علی عسگری دارای تألیفات و ترجمه کتاب هایی با عناوین پایان عصر آمریکا، قدرت در دست کیست؟، آمریکا جهان را به کدام سو می برد؟، مرگ غرب ، جنگ سرد فرهنگی ، نخبگان قدرت ،کتاب لبخندو شمشیر در روابط ایران و آمریکا، مبانی نظام اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره)، «صنایع فضایی و ماهواره ها، مولفه قدرت ملت ها در دنیای جدید»، «مدیریت رسانه، نگاهی نو»، «سپهر جهانی رسانه-روندهای عمده زیرساختی رسانه های نوین»، «طرح ملی تلویزیون دیجیتال زمینی (DVB-T) در ایران» است.
مقالات هم به این شرح است:
توسعه بنگاههای قرن ۲۱ با تکیه بر تکنولوژی، بازار، مصرف کننده، نگرش ها، تعاریف و ویژگیهای تولید درکلاس جهانی و ارائه یک مدل مفهومی، مدل استراتژیک برای دستیابی به تولید در کلاس جهانی، اثرات دیدگاه تولید در کلاس جهانی بر طراحی چشم انداز، مدیریت استراتژیک رسانه و ارائه یک مدل مفهومی جدید، مبانی راهبردی نظام اسلامی (ارائه یک مدل مفهومی)، انتخاب روش شناسی در مدیریت سازمانهای رسانهای، حلقه های فکری، ضرورت پژوهشهای گروهی، اهداف راهبردی در اقتصاد مقاومتی.