ساعی: لزوم تجربه‌نگاری خبرنگاران/ مهر، بستر تربیت خبرنگار بود

به نقل از سایت اخبار رسانه :   

به گزارش خبرنگار مهر، آئین تجلیل و معارفه مدیرعامل رسانه ای مهر پیش از ظهر امروز دوشنبه اول مهر ۹۸ با حضور اهالی رسانه و مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی در سالن کنفرانس این سازمان در حال برگزاری است.

محمد حسین ساعی رئیس دانشگاه سوره در این مراسم گفت: فضای درگیری  جنگ رسانه ای در طول دوره مدرن از اول استعمار وجود داشته است. انگلستان زمانی که هند را اشغال کرد نخستین کارش تأسیس روزنامه و نظام رسانه ای بود و به دلیل رواج زبان فارسی در هند، در قرن ۱۸ نخستین روزنامه فارسی زبان نیز در این کشور توسط انگلستان تأسیس شد. نخستین توقیف روزنامه فارسی زبان هم در هند اتفاق افتاد.

وی افزود: دومین روزنامه فارسی زبان را ژنرال پاسکوویچ تأسیس کرد که از نظامیان مشهور روس بود. حتی از جداکردن یک سوم مساحت ایران توسط روس ها، این روزنامه در قفقاز تأسیس شد.

رئیس دانشگاه سوره گفت: یک سوال مهم این است که چه چیزی باعث شد تا مردم از توپخانه های انگلیسی بترسند؟ از قرن ۱۸ به بعد این بدل به ضرب المثل شد که همیشه همراه توپخانه ها، چاپخانه های انگلیسی هم حرکت می کردند. هسته اولیه نظام رسانه ای BBC نیز عمدتاً کسانی بودند که بیشتر در وزارت مستعمرات انگلستان فعالیت داشتند. بنابراین در طول این چند قرن فضای جدی جنگ رسانه ای وجود داشت اما متأسفانه ما به ویژه در سالهای اولیه انقلاب نتوانستیم یک سازمان قدرتمند نظامی را ایجاد کنیم.

ساعی تصریح کرد: هنوز هم فضای رسانه ای ما با سرمایه گذاری های رسانه ای کشورهای منطقه قابل مقایسه ای نیست. شاید این به عدم درک برخی از مدیران میانی کشور از اهمیت رسانه برگردد. حداقل باید دو تا سه درصد بودجه عمومی کشور صرف رسانه شود.

وی در ادامه توصیه هایی را به خبرگزاری مهر داشته و خاطرنشان کرد: فضایی که در آن هستیم این است که خبر در آن مردمی و اجتماعی شده است. اینکه سازمانی رسمی در این فضا بتواند خبرسازی کند بسیار مهم است اما این کار پیچیدگی هایی دارد. نکته بعد اعتبار دادن به خبرگزاری باید فراتر از کارهای معمولی و روزمره رسانه باشد. توجه به اخبار تخصصی را نیز باید جدی تر گرفت. نکته دیگر توجه به هزینه و فایده اش است. باید در هر خبرگزاری بررسی شود که آیا هزینه های انجام شده ارزش آن فایده را داشته اند یا خیر.

رئیس دانشگاه سوره، رسانه های ایران را در زمینه ارتباطات بحران دچار ضعف دانست و اظهار داشت: ایجاد زیرساخت هایی برای عملکرد موثر رسانه ها در حوزه بحران نکته بسیار  مهمی است چرا که ایران از کشورهای بحران خیز دنیا است.

ساعی مبارزه با جریان نفاق را اصلی ترین کار رسانه های انقلاب دانست و گفت: کشور ما در معرض یک نبرد بزرگ با جریان نفاق است و این طبیعی هر حکومت اسلامی است. مبارزه با نفاق بزرگتر از جنگ با کافران است و پیچیدگی های بسیاری هم دارد. مهمترین وسیله جریان نفاق برای مقابله با حکومت اسلامی نیز رسانه است و منافقان اکنون رسانه های معتبری دارند.

وی ادامه داد: نوع خبرهایی که در ارتباط با مسائل کشور ایجاد می شود باید در راستای رسوا کردن جریان نفاق باشد. ما باید با جریان سازی خبری، شکست های نفاق را عیان کنیم. همچنین اکنون یک جریان غیر اخلاقی نیز در رسانه ها حاکم است و این مخاطب را ناراضی و دلزده می کند. باید مکانیسم و ساختارهایی ایجاد شود که اهالی رسانه مجبور به رعایت اخلاق شوند. در ذیل اخلاق رسانه ای، ایجاد وحدت هم مهم است. نباید کاری کرد که وحدت جریان انقلابی خدشه دار شود.

ساعی در پایان گفت: توجه به تجربه نگاری هم مهم است. خبرگزاری مهر در این سالها بازیکن تربیت کرده و به رسانه های دیگر داده است و این مکانیسم تربیت خبرنگار باید مکتوب شود. ما حتی هنوز یک کتاب هم نداریم که زندگی یک خبرنگار حرفه ای و تعامل با خانواده اش را ثبت کرده باشد.

برچسب ها:

اخبار رسانه

162
0 0