شماره بیستم «قلم‌یاران» با پرونده‌ای ویژه درباره نراقی منتشر شد

به نقل از سایت اخبار رسانه :   

به گزارش خبرنگار مهر، تازه‌ترین شماره از ماهنامه «قلم‌یاران» با پرونده‌ای ویژه احسان نراقی در ۱۴۴ صفحه و بهای ۱۸ هزار تومان روی دکه‌های رفت. دبیر این پرونده ویژه فرهاد سلیمان نژاد، پژوهشگر حوزه تاریخ اندیشه در ایران است. ورودیه این پرونده یادداشتی است نوشته سلیمان نژاد با عنوان «عمل گرایی در پی تلفیق سنت و تجدد». 

«استحاله سنت به ایدئولوژی: در گفت‌وگویی منتشر نشده با دکتر احسان نراقی» فرهاد سلیمان نژاد، «سیطره ایدئولوژی و غیبت جامعه‌شناسی: در نقد کارنامه احسان نراقی در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی» نوشته یاسر محمدخانی، «احسان نراقی: واعظی در جامه مصلح اجتماعی» نوشته بهروز حسینی، «نگاهی انتقادی به روش‌شناسی احسان نراقی در علوم انسانی و اجتماعی» نوشته محسن خیمه دوز، «دیالوگ؛ در اندیشه و عمل احسان نراقی» نوشته محمد آسیابانی و «محافظه کاری لیبرال، سنت گرایی و جامعه شناسی؛ در اندیشه و عمل احسان نراقی» شامل متن میزگردی با حضور احمد بستانی، رضا صمیم، مهسا اسدالله نژاد و فرهاد سلیمان نژاد. 

از میان مطالب این پرونده گفت‌وگوی فرهاد سلیمان نژاد با احسان نراقی که پیشتر در هیچ نشریه‌ای منتشر نشده بود، بسیار خواندنی از کار درآمده و مروری است بر مهم‌ترین جریان‌های معرفت‌شناختی در دوران معاصر. نقد نراقی به شخصیت‌هایی چون احمد فردید، علی شریعتی، محمدرضا پهلوی و... اهمیت بسیاری در بازخوانی انتقادی تاریخ معاصر اندیشه‌ها دارد. در متن میزگرد منتشر شده در این پرونده نیز مخاطبان با شرح انتقادی از آرا و افکار زنده‌یاد نراقی مواجه خواهند شد. ابعاد مختلف شخصیت علمی، بویژه آرا فلسفی نراقی و رابطه آن با مفهوم بحث برانگیز «جامعه شناسی بومی»، مقایسه انتقادات اخیر سیدجواد طباطبایی از جامعه شناسی ایران با نقدهای نراقی از جامعه شناسی در نیمه نخست دهه ۵۰ شمسی از دیگر موضوعات مورد بحث در این میزگرد است. 

«تجدد»، «جستار»، «ایرانشهر»، «هنر هفتم»، «جهان عرب» و «قفسه» دیگر بخش‌های شماره بیستم ماهنامه «قلم‌یاران» است. در بخش «ایرانشهر» گفت‌وگویی با نصرالله پورجوادی در موضوع نقش فرهنگی خاندان برمکیان منتشر شده است. همچنین بخش «جهان عرب» نیز شامل این مطالب است: «راشد غنوشی؛ دین و سیاست» نوشته عدنان فلاحی، «از اسلام سیاسی به پسااسلام گرایی سیاسی: خوانشی در دگردیسی‌های فکری و سیاسی» نوشته ادریس جنداری و ترجمه یاسین عبدی، «اسلام سیاسی در تونس پسابهار عربی: مروری بر تجربه جنبش النهضه» نوشته انور جمعاوی و ترجمه یاسین عبدی و مطالب دیگری از این دست. در بخش «جستار» این شماره نیز مقاله‌ای به قلم مصطفی نصیری در موضوع «نظریه ایرانشهری و آموزش زبان‌های محلی درج شده است.

صاحب امتیاز و مدیر مسئول ماهنامه «قلم‌یاران» حسن عرب و سردبیر آن آذر ارکانی است.

برچسب ها:

اخبار رسانه

169
0 0