به نقل از سایت اخبار رسانه : به گزارش خبرنگار مهر، چاپ اول کتاب «تاریخ اجتماعی رسانه ها» اثری است که در سال ۹۱ به قلم «ایسا بریگز» و «پیتر برک» توسط «حسن نمک دوست تهرانی» منتشر شد. به اذعان مترجم ابتدا ویراست دوم اثر به فارسی ترجمه شد و در مراحل فنی آماده سازی بود که ویراست سوم (به زبان مبدأ کتاب) منتشر شد و نمک دوست تهرانی ناگزیر چاپ اول آن را به صورت ترکیبی از مطالب دو ویراست دوم و سوم آماده کرد.
در همین رابطه نمکدوست گفته است بعضی بخش های ویراست دوم که حذف شده بود هم در بخش توضیحات کتاب حفظ شد و با ۱۴۰ صفحه پانویس و ۱۵۰ عکس، کتاب «تاریخ اجتماعی رسانه ها» در ۶۶۰ صفحه روانه بازار نشر شد.
مترجم این کتاب که علاوه بر سابقه تدریس در دانشگاه ها طی سال های گذشته یکی از مهم ترین مسئولیت هایش مدیریت بخش آموزش موسسه همشهری است و کتاب «تاریخ اجتماعی رسانه ها» را هم در انتشارات همین موسسه به چاپ رسانده است درباره اثری که ترجمه آن را بر عهده داشته معقتد است که علاوه بر محتوا، شیوه تألیف کتاب هم یادگرفتنی است و حاصل آن روایتی شیرین و موجز از تاریخ ۵۵۰ ساله رسانه ها شده است. در بخشی از مقدمه مترجم کتاب آمده است: «کتاب، دوران آغاز مدرن و اختراع حروف متحرک چاپی و انتشار کتابهای چاپی تا پیدایش روزنامه، پست، تلگراف، عکاسی، سینما، تلفن، رادیو، تلویزیون، ماهواره و اینترنت را در بر میگیرد؛ رسانههایی که درون مرزهای جغرافیایی و در تعامل با جامعه بلافصل خود متولد شدهاند و در وهله نخست باید در چنین بستری مطالعه شوند، به سرعت مرزها را در مینوردند و خصلت و کارکردی جهانی مییابند. رویکرد فراگیر نویسندگان کتاب به مفهوم وسایل ارتباطی، حملونقل را هم شامل میشود و از همین رو کنش متقابل انسانها و جامعهها با راهها، راهآهنها و آبراههها و وسایلی همچون کالسکه، قطار، دوچرخه، بالن، کشتی، هواپیما، اتومبیل، زیردریایی و موشک نیز در کتاب کاویده شده است.»
یادآور می شود به تازگی نسخه فارسی کتاب «تاریخ اجتماعی رسانهها» به چاپ دوم رسیده است، این کتاب شامل هشت فصل به همراه یادداشت های مجزایی برای هر فصل است و در پایان با ضمائمی همچون «سال شمار»، «برای مطالعه بیشتر» و نمایه های موضوعی، نام ها و مطبوعات و سازمان ها غنی تر می شود.
اطلاعات بیشتر درباره این کتاب را اینجا ببینید.