از ظرفیت «اوآنا» در توسعه دیپلماسی رسانه‌ای بهره بیشتری ببریم

به نقل از سایت اخبار رسانه :   

به گزارش خبرگزاری مهر، «علی عسگری» با تبریک به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) که میزبانی اجلاس هیات اجرایی «اوآنا» را برعهده گرفته است، نقش ایرنا را در سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوس آرام (اوآنا) اثرگذار و تعیین کننده توصیف کرد و گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اعضایی که صحنه را مدیریت می‌کند، از نظر اعضای اوآنا شناخته شده است. جای میزبانی نماینده ایران در اجلاس‌های گذشته، خالی بود و اعضای اوآنا مرتب درخواست داشتند که اجلاس کمیته فنی در ایران برگزار شود و ایرنا هم اجابت کرد که کار درست و دقیقی بود.

مدیر عامل خبرگزاری مهر ادامه داد: تصویر غیرواقعی که رسانه‌های معاند با جمهوری اسلامی در طول ۴۰ ساله انقلاب، از کشورمان به دنیا ارائه کرده‌اند، این بوده که ایران کشوری منزوی و درگیر با مشکلات فراوان است. در دوره اخیر که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شده و تندروها بر سر کار آمده‌اند، القای این تصویر به مراتب، تشدید شده که ایران کشوری است که به واسطه تحریم در بن بست، گرفتار شده است.

عسگری سپس تصریح کرد: توسعه اتحادیه‌های منطقه‌ای در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، این تصویر دروغین را می‌شکند و تصویر واقعی از جمهوری اسلامی به دنیا ارائه می‌کند.

وی به تجربه مسئولیت قبلی خود در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد و گفت: به واسطه تجربه‌ای که از سفرهای زیاد به کشورهای دنیا کسب کرده‌ام، قاطعانه می‌گویم که اکنون در عرصه سیاسی دنیا، این آمریکاست که تنها شده و جمهوری اسلامی به لحاظ مشی معتدل و عاقلانه‌اش، دوستان زیادی در دنیا پیدا کرده است.

مدیرعامل خبرگزاری مهر افزود: یک نمونه و نماد از وجود دوستان منطقه‌ای زیادی که با ما همفکر هستند، می‌تواند همین اجلاس اوآنا باشد که از قضا، مهمترین اثرگذارهای اجتماعی و گروه‌های مرجع اجتماعی که همان رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها هستند، در این اجلاس شرکت و این پیام را منتقل می‌کنند که جمهوری اسلامی تنها نیست و در منطقه خودش و دنیا همراهان بسیاری دارد.

عسگری درخصوص تاثیر اجلاس آتی هیات اجرایی اوآنا در تقویت دیپلماسی رسانه‌ای و همکاری در سایر عرصه‌ها گفت: دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای، قواعد خاص خودش را دارد و با وجود اینکه در برخی حوزه‌ها، دیپلماسی عمومی، سیال و بی چارچوب است، اما تابع قواعد خاص خود است.

وی یکی از راه‌های توسعه دیپلماسی رسانه‌ای را قول و قرارها و مراودات منطقه‌ای دانست و اظهار داشت: قراردادهای همکاری که ایرنا با رسانه‌های مختلف دنیا دارد، بسیار قابل تامل و توجه است و همین اجلاس‌ها و قراردادهای منطقه ای و بین المللی، اصل و قاعده حضور رسانه‌ای ما را تعیین می‌کند.

مدیرعامل خبرگزاری مهر یادآور شد: اوآنا به عنوان یک مجموعه سابقه‌دار و جریان ساز در عرصه رسانه‌ای، ضوابط و قواعد خاص خود را دارد و اعضای این سازمان رسانه‌ای، در آسیا موثر هستند؛ مثلا «شین هوا» فراتر از یک خبرگزاری است و جایگاه مدیرعامل آن در حزب کمونیست چین تقریباً هم‌رده وزیر محسوب می‌شود و در کشور ما هم مدیرعامل ایرنا، هم‌رده معاون وزیر و حتی بالاتر است یا مدیرعامل تاس در روسیه بسیار تاثیرگذار است و توجهی که در کره جنوبی به یونهاپ می‌شود، قابل تامل است.

وی با بیان اینکه فعالیت در اوآنا به عنوان یک سازمان پرقدرت، یکی از راه‌های توسعه دیپلماسی رسانه‌ای ماست، افزود: در سال‌های گذشته، روسیه و کشورهایی که در مسیر توسعه هستند، به خوبی اهمیت اوآنا را دریافته‌اند و روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند و ما نیز باید از ظرفیت این سازمان اثرگذار، بهره بیشتری ببریم.

مدیرعامل خبرگزاری مهر با یادآوری اینکه اوآنا در منطقه و آسیا، سازمان مشابه و نظیر ندارد، گفت: زمانی کشورهای عربی می‌خواستند یک مجموعه رسانه‌ای راه‌اندازی کنند که الان هم در مرحله آزمون و خطاست و تاکنون موفق نشده‌اند و ما باید از این ظرفیت موجود، بیش از پیش بهره ببریم.

وی به سابقه حضور خود در سه دوره از اجلاس اوآنا اشاره کرد و اظهار داشت: در اجلاس‌های گذشته از نزدیک شاهد نوع برخورد اعضای اوآنا با مدیرعامل ایرنا بودم که این برخوردها نشان می‌داد که خبرگزاری جمهوری اسلامی جایگاه بسیار محکمی دارد و ایرنا که از پایه‌گذاران اصلی اوآنا به شمار می‌آید به عنوان عضو اثرگذار که صحنه را مدیریت می‌کند، شناخته شده است.

عسگری به شرایط منطقه و بین‌المللی نیز اشاره کرد و گفت: در وضعیتی که آمریکا وارد جنگ اقتصادی با آسیایی‌ها از جمله چین، روسیه و هندوستان و اعمال تحریم علیه ایران شده است، کشورهای آسیایی احساس نیاز بیشتری به اتحاد رسانه‌ای دارند.

وی یادآور شد: البته آسیایی‌ها اکنون احساس می‌کنند در یک جبهه مشترک قرار دارند و باید در مقابل دشمن مشترک در کنار یکدیگر قرار گیرند.

مدیرعامل خبرگزاری مهر تاکید کرد: با توجه به علاقه مندی چین و روسیه و ظرفیت آنها برای گسترش تعاملات رسانه‌ای، زمینه برای تقویت همکاری‌های موجود فراهم است و از آنجا که اراده حاکمیت‌های سیاسی بر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی است، بنابراین رسانه‌ها راحت‌تر می‌توانند در این مسیر حرکت کنند و مانعی در این راه وجود ندارد.

یادآوری می‌شود، چهل و سومین اجلاس هیات اجرایی سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوس آرام (اوآنا) فردا دوشنبه (۱۲ شهریورماه) به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی در تهران برگزار می‌شود.

سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوس آرام (اوآنا) در سال ۱۹۶۱ با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت یونسکو تاسیس شده است و اکنون ۴۴ خبرگزاری عضو از ۳۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوس آرام دارد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی از اعضای با سابقه این تشکیلات رسانه ای است و یک دوره سه ساله (۱۹۹۷-۲۰۰۰) ریاست آن را بر عهده داشته و پس از آن نیز تا سال ۲۰۱۶ نایب رئیس این سازمان بوده و اکنون عضو کمیته اجرایی اوآنا است.

در تشکیلات اوآنا، فعالیت مجمع عمومی، هیات اجرایی و کمیته‌های فنی خبری و اخلاقی پیش بینی شده است که دو خبرگزاری ایرنا و مهر از کشورمان در ترکیب آن حضور دارند. هیات اجرایی اوآنا متشکل از ۱۳ عضو است که ۵ خبرگزاری آذرتاج (جمهوری آذربایجان)، نایب رئیس: ایتارتاس (روسیه)، نایب رئیس: شین هوا (چین)، نایب رئیس: یونهاپ (کره جنوبی)، نایب رئیس: آناتولی (ترکیه)، ترکیب هیات رئیسه را تشکیل می‌دهند.

ایرنا (ایران)، ای. ای. پی (استرالیا)، برناما (مالزی)، پی. تی. ای (هند)، کیودو (ژاپن)، ان. ان. ای (لبنان)، بی. ان. ای(بحرین)، وی. ان. ای (ویتنام) نیز دیگر اعضای هیات اجرایی اوآنا هستند. اعضای کمیته فنی اوآنا مصوب شانزدهمین مجمع عمومی باکو نیز آنتارا (اندونزی)، ایتارتاس (روسیه)، کازینفرم (قزاقستان)، کونا (کویت)، مهر(ایران)، آذرتاج (جمهوری آذربایجان) و مونتسامه (مغولستان) هستند.

برچسب ها:

اخبار رسانه

162
0 0