آخرین گفتگوی «سعید کنگرانی» در تازه‌ترین شماره «سینما و ادبیات»

به نقل از سایت اخبار رسانه :   

به گزارش خبرنگار مهر، «سینمای جهان» این شماره مجله سینما و ادبیات» مربوط به سینمای انگلستان و کارگردان شناخته شده آن ریدلی اسکات است که فیلم‌های هالیوودی جذابی ساخته است. «بلید رانر» از شناخته شده‌ترین فیلم‌های این کارگردان، از عالی‌ترین نمونه‌های نوآر علمی-تخیلی در جهان به شمار می‌آید.

مجله «سینمای ایران» در این شماره سینمای صنعتی را محور خود قرار داده و در میزگرد داود میرباقری، منوچهر شاهسواری، حسن فتحی و جواد طوسی دلایل پا نگرفتن سینمای صنعتی در ایران که می‌تواند به رونق سینما-تجاری و هنری-کمک کند مورد بحث و تحلیل قرار گرفته است.

بخش ادبی این شماره نشریه یادشده، با دو پرونده همراه است؛ موضوع بدیع و کمتر بحث شده ادبیات اشغال که در میزگرد عنایت سمیعی، بهمن بازرگانی، امیرحسن چهلتن، کیهان خانجانی و یادداشت‌های احمد اخوت، شاپور بهیان، محمود حدادی، ابوتراب خسروی، ابراهیم دمشناس و ... مورد واکاوی قرار گرفته است. اشغال کشورها چه پیامدها و تاثیراتی بر هنر و ادبیات آنها می‌گذارد و تغییر و تحولاتی که در نتیجه این اشغال پیش می‌آید چه دگرگونی‌هایی در حوزه‌های زبانی و روایی پدید می‌آورد. اشغال انواع گوناگون دارد که در بحث‌های این شماره به آن اشاره شده است.

دیگر پرونده بخش ادبی این شماره به موضوع «مارکسیسم و ادبیات» می‌پردازد. دقیقاً روایت مارکسیستی از ادبیات، قرائت‌های چپ از امر ادبی، کی و کجا در ایران به پایان می‌رسد یا افول پیدا می‌کند؟ پاسخ را در نشست اکبر معصوم بیگی، مشیت علایی، مجید مددی، خلیل درمنکی بخوانید.

بخش «فیلم‌ها و احساس‌ها» موضوع سینمای نوین ترکیه را برگزیده است که شناخته شده‌ترین چهره آن که در ایران نیز سینمایش مورد توجه است، نوری بیلگه جیلان است. در حالی که طیف وسیعی از سینماگران در ساخت این جریان سینمایی تاثیرگذارند که کمتر مطرح شده‌اند. مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مرتبط با این جریان و سینماگران مطرح سینمای نوین ترکیه در پرونده این شماره مد نظر قرار گرفته است.

بخش «هیروگلیف» این شماره «سینما و ادبیات» هم نسبت بین بیماری و ادبیات را مورد تحلیل قرار داده است. در مقاله‌ای خواندنی، ژاک رانسیر سیر تحول ادبیات را در عرصه رمان با صورت بندی دو بیماری «هیستری» و «اسکیزوفرنی» - در آثار نویسندگانی ماند بالزاک، فلوبر و ویرجینیا وولف - واکاوی می‌کند.

گفتگوی اختصاصی سینما و ادبیات در این شماره گفتگوی خواندنی و متفاوت محسن خیمه‌دوز با سعید کنگرانی یک ماه قبل از فوت این هنرمند سینماست که از زاویه‌ای قابل تامل به گسست بازیگری قبل و بعد از انقلاب و مقوله بازیگری اندیشه وارد شده است. گفت و گوی جذاب نیما حسنی نسب با حمید نعمت الله از دیگر مطالب این شماره است.

شماره ۶۹ مجله «سینما و ادبیات» (ویژه شهریور و مهر ۹۷) با بهای ۱۲ هزار تومان روی دکه رفته است.

برچسب ها:

اخبار رسانه

154
0 0